Onze club biedt iedereen die wil leren bridgen een cursus aan. U koopt zelf het cursus materiaal. Dat zijn twee theorieboekjes van Berry Westra en eventueel twee bijbehorende oefen CD’s of u download een oefenprogramma. (maar dat leggen we nog uit). Daarnaast betaalt u de club cursuskosten van 50 € voor de gehele cursus over ca 25 avonden. Als het bridgen bevalt verwachten wij van u dat u na de cursus lid wordt van onze club, waarbij de cursuskosten op de eerstejaarscontributie in mindering gebracht worden. Vanaf 2017 maakten er al 37 mensen gebruik van onze cursus.

Tijdens de cursus wordt u stap voor stap ingeleid in de geheimen van het bridgespel. In deel 1 van Westra leert u de beginselen van bieden en spelen. Na 1 of 2 avonden (ca 1 uur theorie) komt u zelf aan het spelen toe waarbij u de eerste speel- en (na 5 lessen) biedervaring kan opdoen. Later volgen in Deel 2 verdere verfijningen van het bieden en spelen. Hierna bent u klaar om volwaardig mee te spelen in de club.

Op de clubavonden zijn er twee groepen op niveau ingedeeld. U stroomt dan in op het 2e niveau.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden om te kijken of en wanneer we weer een nieuwe cursus kunnen opstarten. Bij vragen kunt u contact opnemen met Peter Frenken via 0630552506. Of mail naar info@thornatous.com. Kom naar de cursus. U zult er geen spijt van krijgen. Bridge is een hartstikke leuk en boeiend spel.

Oh ja, we zijn de gezelligste bridgeclub van Thorn.