De eerste oefenavond zit er op

Dinsdag 2 januari was de eerste avond waarmee we oefenden met de tablets.

Het bestuur zag zich genoodzaakt de verouderde, maar o zo vertrouwde computerkastjes van BridgeIT te vervangen en koos voor de in de regio Weert meer gebruikte BridgeBoost tablets.

Als hulp voor de planners Hans Cuijten, Claudia Nevels en Peter Frenken (Theo was op vakantie) was Fon Boosten aanwezig.

Alle leden werd uitgelegd hoe men de tablet kon starten, de namen van de spelers moest invoeren, de biedingen kon doen. Nieuw is dat de kaart ingegeven moet worden waarmee men uitkomt en dat Noord na alle spellen van de eerste ronde ingeeft welke kaarten iedere speler heeft. De spelers kunnen dan later thuis na gaan waarom ze een contract al of niet gehaald hebben. En dat is zeer leerzaam. voor de liefhebbers.

De meningen waren gemengd. De meesten vonden het na enige gewenning wel OK en vonden het leuk dan wel nuttig. Enkelen waren minder positief. Goed is te bedenken dat men aan een tafel elkaar vooral, zeker de eerste avonden, een beetje moet assisteren. Noord is de leider van de tafel, en dat blijft zo, maar assistentie van een handigere Oost is zeker in het begin wel prettig.

Nog 2 weken oefenen en dan kunnen we het.